Ghidul de stil pentru persoanele supraponderale

M-am gândit mult la acest titlu, nu mi-a plăcut niciodată cuvântul ”supraponderal”, mai ales când poate vorbim doar de câteva kilograme în plus, poate nici măcar atât. Astfel, aș considera mai mult că facem referire la un anumit stil de corp, mai degrabă decât să stăm să numărăm kilogramele. În orice caz, dacă sunteți ca mine și știți cât de dificil este să găsești modă pentru persoanele cu plusuri, ați ajuns în locul potrivit.

Poate pare o provocare la prima vedere, găsirea hainelor potrivite, stilului care să nu își trădeze nici personalitatea însă nici look-ul. Însă nu este deloc așa. Putem arăta sexy mult mai ușor decât am crede.

Hai să vedem câteva sfaturi utile pe care să le urmăm:

Alege mărimea potrivită

Știu cum e să încerci să ascunzi acele kilograme extra în spatele unei mărimi mai mari. Însă nu e o alegere eficientă, ba din contră, vei obține efectul opus celui scontat. Este important să optezi pentru mărimea potrivită corpului tău.

De asemenea, nu alege nici haine o mărime mai mică, deoarece tot ce vor face e să te simți inconfortabil. De multe ori, când credem că ascundem cu brio o anumită parte a corpului nostru, facem de fapt opusul, atragem privirea asupra ei, ca de exemplu cu o rochie foarte voalată, sau cu un tricou larg.

Astfel, ce poți face este să încerci hainele înainte de a le cumpăra și să lași doar cele care îți vin bine, nu îți fie teamă să îți arăți corpul, chiar dacă după părerea ta nu este ideal.

Uită de fashion

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face este să urmărești moda și să încerci din greu să stai la curent. Să nu uităm că, din păcate, moda este creată pentru persoane tinere, cu un corp ”perfect” conform standardelor societății. Astfel, moda nu este pentru toată lumea.

Urmărește brand-urile care țin pasul și creează modele și pentru mărimi mari. Aici ai șanse să găsești fashion, la mărimea, dar mai ales croiul ideal.

În rest, optează pentru haine practice, care nu sunt greu de asortat, pe care să le poți folosi pentru perioade îndelungate.

Pune accent pe pantofi

Dacă crezi că nimeni nu se uită la picioarele tale, ei bine, te înșeli amarnic. Alege pantofi stilați, care să complementeze culorile hainelor tale. Dacă poți opta pentru tocuri, cu atât mai bine, deoarece ai puterea magică de a alungi picioarele, însă dacă preferi să dai o pauză genunchilor tăi, nicio grijă, există numeroși balerini eleganți. Nu uita să pui accent pe calitate la alegerea pantofilor, deoarece nu vrei bătăi de cap, vrei un look impecabil.

Alege haine simple

Am vorbit deja despre acest aspect, de a nu urmări neapărat fashion-ul când ne alegem hainele, de a opta pentru partea practică. Însă mai este un aspect. Nu încerca prea tare, acest lucru se va vedea pe hainele tale. De multe ori ne gândim de 10 ori înainte de a alege ținuta câștigătoare. Și în final tot nu ne place.

Astfel, mai bine optează pentru haine simple, care nu necesită un efort suprauman pentru a le combina.

Fii sigură că ai mereu în garderobă un sacou de calitate, un pantalon negru creion, o rochie de birou neagră simplă și o cămașă preferată din material ales.

Asta nu înseamnă că vei fi plictisitoare sau nu vei avea un stil. Din contră, stilul tău va fi mereu unic, și chic, mai ales dacă alegi hainele potrivite ce formează un tot unitar exemplar.

Sunt mult mai multe sfaturi când vine vorba de hainele ideale pentru persoanele supraponderale. Acestea sunt doar câteva dintre ele, pe care poate le aplici deja. Ideea e să nu uiți de propriul stil pe drum, să fii tu mereu când îți alegi hainele, și să pui calitatea pe primul plan.

olfactiv.ro%20