Ghidul materialelor ideale pentru zilele de vară (mărimi mari)

De cele mai multe ori vara prezintă o provocare, fie că avem câteva kilograme în plus sau nu. Mai ales cu încălzirea globală, trecem direct de la zilele reci de iarnă la cele ce ajung și la 30 de grade în timpul zilei. Ajustarea nu este ușoară, nici pentru sistemul nostru, nici pentru psihic, și nici pentru garderobă.

Astfel, hai să aruncăm o privire asupra celor mai recomandate materiale ușoare pentru zilele caniculare de vară.

Alegem materiale naturale

Prima regulă de aur când vine vorba de haine, fie cele de mărimi mari sau nu, este alegerea materialelor cât mai naturale. Lână, piele, mătase, bumbac, in, denim, orice face bine pielii. Desigur, vara nu vom opta pentru lână sau piele (decât dacă avem noroc să prindem o zi mai răcoroasă). Însă ideea de bază este să ne îndepărtăm cât mai tare de sintetice, ce vor avea un risc mai ridicat de a provoca iritații pielii.

Bumbacul

Dacă te întrebai de ce atâtea din rochiile tale de vară sunt din bumbac, uite aici e răspunsul. Bumbacul are calitatea de a lăsa pielea să respire. De asemenea, dacă vei alege produse calitative, bumbacul va absorbi de asemenea umezeala, adică posibila transpirație din zilele de vară, dându-ți astfel posibilitatea de a te răcori cât mai rapid. Când vine vorba de hainele în mărimi mari, bumbacul este folosit des deoarece se așază bine, îți vor pune corpul în evidență, pe lângă calitățile materialului.

Inul

Nu doar că este în trend de ani de zile și nici nu are de gând să părăsească podiumul, inul este unul dintre cele mai recomandate materialele pentru zilele caniculare. Inul are capacitatea de permite căldurii să părăsească rapid corpul. Astfel, orice combinație de in este un dar divin pe perioada de vară. Un plus pe care îl aduce este că se așază bine, astfel nu va trebui să îți faci griji în legătură cu hainele tale în mărimi mari, deoarece vor arăta perfect. Ai totuși grijă, dacă mergi în călătorie și împachetezi haine din in, acestea se pot șifona ușor, astfel nu uita să pui și un umeraș.

Mătase

Mătasea este un material scump, însă nu degeaba. Dacă vei vedea haine din mătase pură în magazin, acestea sunt cu siguranță foarte calitative și recomandate pentru temperaturile groaznice de vară. De asemenea, mătasea are calitatea de a se potrivi temperaturii corpului tău. Un mic minus pe care îl are însă, în comparație cu bumbacul sau inul, este că nu absoarbe umezeala, astfel te vei putea trezi cu urme de transpirație pe o cămașă, de exemplu. Dacă e să vorbim de hainele în mărimi mari ideale din mătase, am opta pentru o fustă, o cămașă largă (preferabil fără mâneci) sau o pereche elegantă de pantaloni.

Bambus

Probabil ai văzut ca material viscoza din bambus, care este creată din copacul ce îi poartă numele. Este un material foarte absorbant, perfect pentru zilele de vară, care are de asemenea proprietăți antibacteriene, ceea ce fac din el un material optim pentru hainele de mărimi mari. Are însă același punct negativ ca și mătasea pură, poate fi foarte scump dacă e calitativ. Însă își va merita banii.

Poartă culori deschise

Nu este un pont nou, este în cartea trucurilor de când e lumea, când vine vorba de zilele de vară. Culorile închise atrag și mai tare razele soarelui, făcând astfel căldura și mai insuportabilă. Astfel, nu încerca să ascunzi kilogramele în plus în spatele materialelor închise, ci mai degrabă ferește-te de petele de sudoare și iritații, optând pentru culori deschise.

Mai sus am enumerat câteva idei care îți vor fi de folos când pornești în următoarea tură de shopping pentru hainele de mărimi mari perfecte pentru vară. Nu uita însă că pe lângă materialul ideal sunt multe alte aspecte de care poți ține cont pentru ca garderoba ta de mărime plus să fie un succes total. Și cel mai important aspect este atitudinea potrivită și strălucirea pe care o oferi tu hainelor, nu viceversa!

olfactiv.ro%20