Ce materiale să evităm vara, când avem kilograme în plus

Se apropie zilele călduroase când nu vom mai știi cum să ne ascundem de razele arzătoare ale soarelui. Nu vom mai fi în siguranță nici pe stradă, nici la lucru și va trebui să găsim diferite metode pentru a putea face față temperaturilor extreme.

O modalitate practică este alegerea hainelor ideale, care să devină un plus mai degrabă decât un impediment în lupta cu gradele.

Din acest motiv am zis să vorbim astăzi tocmai despre aceste materiale pe care NU le dorim pe noi vara.

1. Poliester

Nu as recomanda poliesterul nici celui mai mare dușman al meu, fie că are câteva kilograme în plus sau nu, fie că e vară sau iarnă. Dacă vrei să mergi la sigur cu un materiale care să îți provoace iritații ale pielii, transpirație excesivă și o senzație generală de rău, alege poliesterul.

Să nu fim răi, ale multe puncte pozitive, cum ar fi că nu se șifonează, că rezistă foarte bine la spălare, este durabil și confortabil. Dar, pentru persoanele supraponderale, pentru zilele caniculare, este un coșmar. Poliesterul are capacitatea de a fi rezistent la apă, adică nu va absorbi nici un strop de transpirație, adică vei sta în propria sudoare întreaga zi, simțindu-te aiurea.

Concluzie: chiar dacă e ieftin, chiar dacă are beneficii, este un mare nu pentru poliester. Mai degrabă optează pentru bumbac, care îți va deveni prieten pe termen îndelungat.

2. Blugi

Da, știm deja că există o mare varietate de rochii din denim, blugi scurți care sunt ideali pentru zilele călduroase, exceptând faptul că nu e tocmai așa. Chiar dacă arată foarte bine pe un manechin, este un material tare complicat.

Deoarece este extrem de durabil ți rezistent, înseamnă că are elasticitatea de aproape 0. De asemenea, nu îi dă pielii posibilitatea să respire. Astfel, blugii chiar dacă arată bine, probabil vor oferi un mare disconfort în zone pe care ți le-ai dori uscate, indiferent de sezon. Mai ales dacă optezi pentru haine în mărimi mari, pentru a evita ulcerații ale pielii, este mai bine să stai departe de blugi.

Concluzie: chiar dacă la prima vedere par potriviți pentru vară, blugii nu sunt o alegere optimă. Optează mai degrabă pentru o fustă din mătase, care va oferi pielii posibilitatea de a respira și te va ajuta în lupta cu transpirația.

3. Dantela și plasa

Din păcate, dantela este utilizată excesiv, mai ales când vine vorba de rochiile elegante. Astfel, dacă trebuie să participi la o nuntă sau la o petrecere vara, probabil vei găsi doar variante din dantelă. Chiar dacă prima impresie este cea a unui material respirabil, care este prieten cu temperaturile excesive, realitatea nu stă tocmai așa. Dantela facilitează iritațiile de piele, roșeața și disconfortul. În loc să te simți bine în rochia ta de mărime mare la o nuntă, vei ajunge să trebuiască să mergi des la baie pentru a scăpa de usturimi și roșeață.

Concluzie: chiar dacă este un material popular, mai ales elegant, încearcă să eviți dantela pe perioada de vară din motive practice, mai ales dacă ai câteva kilograme în plus. Optează mai degrabă pentru o rochie simplă din viscoză, care va lăsa pielea să respire și va absorbi mai bine transpirația.

Ca și o încheiere generală, sunt câteva materiale cu care pielea ta nu se va înțelege de minune în perioada de vară. Norocul este că vei găsi multe haine în mărimi mari, din materiale mai prietenoase, atât cu pielea cât și cu mediul. Optează pentru haine în mărimi mari din bumbac, in, viscoză sau mătase, pentru a asigura un plus de confort în zilele caniculare.

olfactiv.ro%20