Ce să evităm să purtăm când suntem supraponderali

Dacă ai câteva kilograme în plus, înseamnă că știi deja cât de mari sunt provocările în a găsi hainele adecvate, care să îți scoată în evidență latura pozitivă. Însă acest lucru nu este neapărat datorită designerilor, care, din fericire, în ultimii ani au început să lanseze haine și pentru mărimi mari, ci poate din cauză că nu ești expert când vine vorba de găsit hainele cele mai potrivite.

Astfel, hai să trecem prin câteva greșeli populare pe care oamenii supraponderali le fac cel mai des când aleg haine:

Haine prea mici

De multe ori, cea mai mare minciună pe care ne-o spunem când avem kilograme în plus este că ”lasă, îmi va fi bună când voi mai slăbi puțin”. Din păcate, acest lucru nu prea se întâmplă. Nu fiindcă nu am dori noi sau fiindcă nu ar fi posibil. Dar prin alegerea hainelor mici punem extra presiune asupra noastră, iar creierul nu reacționează bine la acest „trebuie să slăbim”. Astfel, în loc să te trezești în dulap cu o grămadă de haine mici, care nu și se potrivesc, mai degrabă alege din start mărimea potrivită pentru corpul tău. Astfel vei putea slăbi ulterior când și cum reușești, iar între timp te vei simți confortabil în hainele alese.

Mărimi prea mari

O altă greșeală uzuală este alegerea hainelor care sunt prea mari pentru noi, tocmai în ideea că astfel putem ascunde mai mult imperfecțiunile corpului nostru. Însă ceea ce vom obține de fapt, este efectul opus, vom arăta și mai mari decât suntem de fapt. Iar acest lucru este accentuat dacă purtăm haine largi în culori deschise. Astfel, alege haine în mărimi mari care să aibă un croi potrivit pentru corpul tău, nu încerca să îl ascunzi.

Încearcă să renunți la adidași

Mai ales în ultimii ani adidașii au căpătat un loc pe podium pentru a fi purtați cu absolut orice stil, orice îmbrăcăminte. Astfel, haine elegante, haine sport, nu contează, totul merge cu adidașii.

Din păcate însă, acești pantofi extra plați te vor face să arăți mai scundă și mai lată decât ești în realitate. Dacă ai posibilitatea de a adăuga un pantof cu toc ținutei tale, optează pentru asta.

Culorile potrivite

Nu totul este despre croi sau mărimea ideală în hainele de mărimi mari. Uneori este vorba de aspecte mai delicate, mai ascunse, cum ar fi culorile hainelor tale. De regulă, persoanele supraponderale optează pentru negru, deoarece este cunoscut ca oferind un efect de subțiere.

Însă de exemplu vara, negrul este probabil cea mai rea culoare pe care o poți purta, deoarece va atrage și mai tare razele soarelui, făcând să îți fie și mai cald. Nu te apropia de culorile pastelate, și de regulă nu opta nici pentru modele de animale. Însă pentru a combina negrul, alege alte nuanțe de culori închise, cum ar fi bleumarin, verde junglă. Pe lângă faptul că te scapă de negru, îți vor pune în evidență și tenul.

Aceste fiind spuse, ești mai pregătit pentru următoarea tură de shopping haine mărimi mari. Nu uita că cel mai important aspect este ca tu să te simți în largul tău în hainele alese. Disconfortul se va simți mai tare decât orice mărime sau croi nepotrivite. Pentru un plus, adaugă un zâmbet și voila!

olfactiv.ro%20